news-details
Društvo

Tivat: Fešta u znak zahvalnosti kod vatrogasaca

-U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije „Žućenica fest“ u četvrtak četvrtog juna, na terasi hotela “Tivat” na Seljanovu, odnosno u prostorijama Službe zaštite i spašavanja, biće održana degustacija jela od žućenice i na taj način obilježena uspješna borba protiv koronavirusa-saopšteno je iz Opštine Tivat koja je suorganizator “Žučenica festa” uz idejnog tvorca ove manifestacije – NVO Organizacija žena Tivta. 

Biće to prilika da se uz žućenicu zahvalimo predstavnicima institucija i kolektiva koji su doprinijeli ublažavanju posljedica koronavirusa, izolacije i drugih problema s kojima su građani Tivta bili suočeni više od dva mjeseca. Susret uz sto bogat jelima od žućenice i njihovim recepturama iskoristiće se i za foto i filmsku priču, koju će ekipa Turističke organizacije Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom Žućenica fest doma-kazala je Blaženka Vučurović iz Organizacije žena Tivat koja sa TO Tivat stoji iza događaja.

Na događaju čiji je pokrovitelj Opština, očekuju se predstavnici organa, službi, institucija, ustanova i preduzeća i medija jer je njihov rad tokom dva mjeseca epdiemiološke krize bio izuzetan.

-''P(i)jat od žućenice'' kao centralni i najpopularniji program “Žućenica festa” u kome učestvuje više od 20 izlagača i više stotina posjetilaca, ove godine priređuje se na specifičan način, kako bi organizatori obezbijedili kontinuitet manifestacije, ispoštovali mjere NKT-a i ujedno se zahvalili Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje.

Kako je dogovoreno s predstavnicima TO i Opšine Tivat, u okviru “Žućenica festa” do kraja novembra biće organizovano nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice te program ‘’Još jedna priča'' koji će biti posvećen 30. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

*Fotografija: Opština Tivat