news-details
Društvo

Krapović: Sinoćnja odbrana Budve pokazala kako treba čuvati izbornu volju građana

Demokratska Crna Gora obećala je građanima Budve i Crne Gore da će čuvati i sačuvati izbornu volju građana.

 -Sačuvali smo je 2016, čuvali smo je tokom cijelog mandata, sačuvali smo je sinoć, sačuvaćemo je uvijek kada kriminalna hobotnica DPS-a pruži k njoj svoje kriminalne pipke. Mnogo je razloga da se izborna volja građana štiti, a prvi i osnovni jeste taj što nju kao instancu superiornu svakoj vlasti u državi prepoznaje i Ustav Crne Gore, u članu 2: “Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom-saopštio je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

Prema njegovim riječima, “sinoćnja odbrana Budve” iznjedrila je i uspješan recept kako je moguće izbornu volju građana Budve i Crne Gore “braniti i ubuduće od nasrtaja, na nju, kriminalne hobotnice DPS-a: sinhronizovanim djelovanjem svih iskrenih odbornika opozicije”.

-Vidjeli smo da, kada se taj uslov ispuni, kriminalna hobotnica neminovno kapitulira i staje se na put onima koji žele da sruše temelje parlamentarizma. Napustivši sjednice SO pokazali su svu nemoć i naprsline svojih političkih nauma i, umjesto temelja parlamentarizma, srušili su sebe, i to sopstvenim neistinama izrečenim na račun vladajuće većine-dodaje Krapović.

Kao što su ranije istakli, kaže Krapović, dužnost svakog funkcionera Demokrata je da odbrani arhipelag slobode u Crnoj Gori koji sačinjavaju opštine u kojima DPS nije na vlasti.

-A sinoć smo se uvjerili da to mora biti ne samo dužnost Demokrata, nego i svih nas koji baštinimo ideju slobodne države sa svim joj pripadajućim pravima i slobodama-zaključuje se u Krapovićevom saopštenju.