news-details
Ekonomija

Do otpisa kamate kroz redovno izmirenje reprograma

Na inicijativu izvršnoga direktora DOO Vodovod i kanalizacija Bar (ViK) Mladena Đuričića, Odbor direktora ovog preduzeća  donio je odluku o uvođenju stimulativne mjere koja unaprjeđuje dosadašnji program reprograma “Budi odgovoran odaberi svoju ratu”.

Otpis dospjele kamate biće izvršen ukoliko korisnik uredno izvršava svoje obaveze iz zaključenog reprograma i redovno plaća tekuće račune za izvršene usluge koje mu u tom periodu budu ispostavljene. Ovakav vid inoviranog reprograma sprovodiće se od prvog juna do prvog septembra ove godine.

-Program reprograma koji smo kreirali omogućava potrošačima da odaberu fiksnu mjesečnu ratu, koja počinje već od 15 eura, uz povoljnost da nije potrebno platiti prethodni račun, već samo iznos prve rate kao i da potpisivanjem reprograma potrošači izbjegavaju obračunavanje kamate u narednom periodu-saopštili su danas iz ViK.   

Prema istim navodima, ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani “nije na zavidnom nivou”, jer je kriza izazvana pandemijom COVID-om 19 ostavila posljedice po ukupnu privrednu djelatnost,

- Vodeći se primarno interesom naših potrošača, ViK je  pokrenuo dodatne mjere u cilju olakšanja njihovog položaja. Sa osnovnom namjerom da olakšamo poziciju naših korisnika, a s druge strane postupajući krajnje odgovorno u cilju održavanja stabilnosti i održivosti sistema vodosnabdijevanja, koje podrazumijeva odvajanje značajnih finansijskih sredstava za konstanta ulaganja, kreirali smo ove dodatne mjere za koje smatramo da će našim potrošačima olakšati proces izmirivanja svojih obaveza-dodali su iz preduzeća.   

Sve potrebne informacije oko uslova potpisivanja reprograma mogu se dobiti lično u Korisničkom sektoru DOO Vodovod i kanalizacija Bar, putem telefona: 067075171 (viber) ili na  web sajtu: www.vodovod-bar.me.

-Pozivamo sve potrošače koji imaju neizmirenih dugovanja da iskoriste sve pogodnosti naše najnovije mjere jer u suprotnom se izlažu restriktivnim mjerama prinudne naplate i dodatnim troškovima procesa pred sudom i sudskim izvršiteljima. Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo svim potrošačima koji redovno izmiruju svoje račune za utrošenu vodu, koji svojim odgovornim odnosom prema svojim obavezama čine stabilan oslonac našeg daljeg razvoja i unaprjeđivanja usluge vodosnabdijevanja-navodi se u saopštenju koje je potpisao  Đuričić.