news-details
Društvo

Komunalni policajci dijelili zaštitne maske na barskim pijacama

Službenici Komunalne policije Opštine Bar danas su prodavcima na pijaci u Starom Baru i pijaci mješovite robe –“buvljaku”-podijelili više stotina zaštitnih medicinskih maski. Riječ je o maskama iz donacija koje su Opštini Bar uputili prijateljski grad Distrikt Hongkou iz Šangaja i humanista Hajriz Hačko Brčvak.

Iz Opštine Bar su najavili nastavak ove akcije u narednim danima.

-Zaposleni u ovoj opštinskoj službi iskoristili su priliku da porazgovaraju sa građanima o značaju nošenja zaštitne opreme i pridržavanju mjera i preporuka NKT-a, ali i o nephodnosti poštovanja propisa o komunalnom redu, što je u ovom momentu za bezbjednost i očuvanje zdravlja naročito važno-objavljeno je na zvaničnim stranicama Opštine Bar na društvenim mrežama.

Prema istim navodima, Komunalna policija je kao dio Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bar pored redovnih aktivnosti na održavanju komunalnog reda u gradu od proglašenja epidemije COVID-19 radila i na očuvanju zdravlja građana, „vodeći računa da se pridržavaju mjera i preporuka nadležnih institucija”.

-Apelujemo na sugrađane da i dalje vode računa o zdravstvenim preporukama nadležnih - da drže preporučenu distancu i nose zaštitnu opremu, i da poštuju propise u oblasti komunalnog uređenja grada, kako bi, vodeći računa o javnom redu i miru, zaštiti opštinskih dobara i očuvanja životne sredine, zajedno dali doprinos u unaprijeđenju uslova za život i rad svih nas. U tom pravcu, Komunalna policija Opštine odgovorno i posvećeno stoji na raspolaganju svakom sugrađaninu-zaključili su iz Opštiune Bar.

*Fotografije: Opština Bar