news-details
Društvo

Članice Kola srpskih sestara Risna prikupile sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama

Izvor: Dan

Zahvaljujući darodavcima iz Morinja i Risna, članice Kola srpskih sestara Risna prikupile su sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama. Plemeniti ljudi pokazali su svoje dobročinstvo u teškim trenucima izolacije i besposlice, a ovo žensko humanitarno- crkveno udruženje ta novčana sredstva uložilo je za nabavku hrane i higijene, ali i za pomoć u hitnim situacijama, kada je neophodno reagovati.

–Naš dugogodišnji i najveći dobročinitelj Lazar Ćatović iz Morinja darivao je novac koji smo uložile za nabavku prehrambenih namirnica (brašno, mlijeko, ulje, šećer, makarone, pirinač, paštete, suhomesnati proizvodi) i higijenska sredstva za 12 socijalno ugroženih porodica iz Risna. Takođe, naš sugrađanin Miro Bojanić i njegov sin Vlado samoinicijativno su dali novac, kojim smo nabavili hranu i higijenu za iste te porodice. Među njima su i roditelji sa četvoro djece iz Venecuele, koji rade u Perastu, a žive u Risnu, koji su u vrijeme pandemije privremeno ostali bez posla i oskudijevali u sredstvima za život- objašnjava Ljilja Krivokapić, predsjednica Kola srpskih sestara Risan.

Spisak socijalno potrebitih se proširio, kaže ona, u odnosu na prethodnu akciju za Vaskrs, kada je Kolo srpskih sestara obezbijedilo pomoć za sedam porodica. Krivokapić kaže da su se ovog puta pojedinci sami javljali za pomoć.

Na inicijativu jedne od članica iz Krtola, uz učešće podružnica Kola iz svih gradova Crne Gore, uspjele su da sakupe1.600 eura, koje su namijenile za pomoć udovici sa troje djece.

Članice risanskog Kola srpskih sestara spomoć u hrani uručile su i monahinjama Manastira Banja.

*Fotografije: TO Kotor