news-details
Ekonomija

Porto Montenegro: Ponovo počinju uplovljavanja jahti

Iz uprave marine Porto Montenegro u Tivtu objavili su .da “već za narednih nekoliko dana” očekuju prva uplovljenja jahti , pozivajući se na povratne informacije nautičke klijentele “sa Mediterana, pa čak i dalje”.

Najveća crnogorska marina ima sva institucionalna odobrenja Vlade Crne Gore za uplovljavanje i prihvat jahti i superjahti tokom globalne pandemije Covid 19.

-Sva plovila koja se vežu u Porto Montenegro poštovaće period karantina od 14 dana, a u slučaju pojave koronavirusa na plovnom objektu -i duže. Osim smanjenja obaveznog perioda trajanja karantina sa 28 na 14 dana, NKT će vjerovatno uskoro omogućiti i da se u vrijeme karantina računa i vrijeme koje su jahta i lica na njoj provela u plovidbi od posljednje luke do momenta dolaska u Crnu Goru-navode iz tivaskog nautičko-turističkog centra.

Porto Montenegro će obezbjediti zaštitu stranih plovnim objekata i njihovih posada, dopremanje hrane i higijenskih sredstava, pružanje medicinske pomoći, snadbijevanje vodom, gorivom i elektrićnom energijom, preuzimanje otpada od stranog plovnog objekta i druge potrebne mjere kojima se omogućava siguran i pristojan boravak posade na stranom plovnom objektu tokom samoizolacije. 

-Nakon isteka karantina i izolacije, posada stranog plovnog objekta je dužna da primenjuje sve važeće mjere koje za građane Crne Gore donosi Ministarstvo zdravlja-ističu iz Porto Montenegra.

Svi zakupci poslovnih prostora u nautičkom naselju u Tivtu, njih preko 60, poštuju odluke i mjere zaštite od COVID 19 koje je definisao NKT i djeluju po njima otkako su ponovo otvorili svoje biznise četvrtog maja – butici svjetskih brendova, parfimerija, frizerski i kozmetički saloni, jahting agencije. Od 18. maja, prema dosadašnjim najavama i smjernicama, pridružiće se i restorani, kafići i kafeterije koji posluju u sklopu Porto Montenegra.