news-details
Ekonomija

Opština Bar sprema program mjera podrške građanima i privredi

Nakon Ulcinja i Herceg Novog, koji su to uradili prošle, odnosno ove sedmcie, i u Baru će biti donijete lokalne mjere podrške građanima i privredi u kriznom korona vremenu. Sjednica Skupštine Opštine Bar na čijem su dnevnom redu tačke posvećene ovoj temi, treba da bude održana 18. maja.

Danas će kod predsjednika SO Bar Mića Orlandića biti održan kolegijum na kojem će šefovi odborničkih klubova razmotriti dnevni red sjednice lokalnog parlamenta.

Na ovu temu prvi je javno progovorio predsjednik Opštine Bar Dušan Raićević, ove srijede,  prilikom predaje donacije Udruženja privrednika grada Bara Crvenom krstu.

Ističući da se saradnja lokalne uprave i Udruženja “unapređuje u kontinuitetu”, on je najavio da će na temeljima te dobre saradnje inicirati projekat koji je “želja i obaveza lokalne uprave”- formiranje Savjeta za ekonomski razvoj “sa ciljem stvaranja povoljnijih uslova za razvoj privrede”.

-A već na sjednici SO Bar govorićemo o setu mjera podsticaja privrede, sa ciljem da zajednički podijelimo teret, u želji da posljedice ove krize smanjimo koliko god to bude moguće -rekao je tada Raičević.

Istom prilikom, član Udruženja Janko Pešić, direktor “Gold Bar” , kazao je da privredi “sve zavisi od sezone”, te od otvaranja granica prema Skandinaviji i Rusiji.

Na novinarsko pitanje šta privreda očekuje od lokalne uprave, predsjednik Udruženja Rade Vujačić, direktor “Soho grupe”, rekao je da set mjera treba da pomogne privredi.

-Prije svega , mora se pomoći najugroženijem dijelu privrede. To su mala preduzeća i mali privrednici koji su prethodna dva mjeseca bili ograničeni u poslovanju, a najmanje je ugrožena građevina, Očekujemo da če se olakšati privredi. Sve zavisi od sezone, nadamo se da če biti koliko-toliko uspješna da se izađe iz krize, da ne budemo u minusu-naveo je Vujačić.