news-details
Ekonomija

MBA: Pobjeda nad koronavirusom dovodi turiste u Crnu Goru

- Ukoliko na pravi način iskoristimo činjenicu da je Crna Gora jedna od rijetkih zemalja u svijetu čiji su rezultati od samog početka borbe s koronavirusom bili veoma uspješni., crnogorski turizam, i ne samo ovaj sektor, može izvući određene benefite u situaciji kada čitav svijet muku muči sa pandemijom - ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

- Za sve koji su više mjeseci proveli zatvoreni u svojim domovima, turistička ponuda bazirana na elementu zdravstvene sigurnosti sigurno mora izazvati pažnju, pa tako i potencijalnih domaćih i stranih gostiju. Iako ta borba nije okončana, vjerujemo da će se takav trend nastaviti do konačne pobjede nad ovim nevidljivim neprijateljem. Uz uslov da svi zajedno i dalje nastavimo da poštujemo mjere koje je definisala Vlada, odnosno zdravstvena tijela i institucije-dodaju iz MBA.

- Uz sve ostalo što naši turistički djelatnici nude uokviru svoje turističke ponude, ovo bi mogla biti veoma podsticajna okolnost i za turiste koji namjeravaju otići negdje na odmor. Bilo bi važno što više promovisati zdravstvenu bezbjednost kao izazov za potencijalne turiste koji bi, vjerujemo sa zadovoljstvom, prihvatili da dođu tamo gdje se bez straha po svoje zdravlje mogu odmoriti nakon svih ograničenja koje su ovih mjeseci imali - istakli su iz MBA.

 TOCG i lokalne turističke organizacije bi prema MBA trebali da tu odigraju veoma važnu ulogu, “intenzivno promovišući i ukazujući na taj segment naše ovogodišnje turističke ponude”.