news-details
Ekonomija

Morsko dobro sprema aplikaciju za 500 crnogorskih plaža

Izvor: Radio Crne Gore

Autor: Gorica Vukićević

U procesu ublažavanja mjera, NKT planiralo je da od 18.maja dozvoli otvaranje plaža duž naše obale uz posebne mjere sanitarne i zdravstvene sigurnosti. Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) sprovodi neophodne aktivnosti na terenu i priprema aplikaciju, koja će uskoro biti dostupna svima.

Sadržaće sve važne podatke o kovid fri plažama (plažama "slobodnim" od kovida 19) kao i ostale parametre neophodne za bezbjedan odmor, u aktuelnoj situaciji,kaže za Radio CG portparolka Ivana Lazović.

 -Ovih dana plasiraćemo mobilnu aplikaciju urađenu po najnovijoj tehnologiji za tu oblast. Obuhvatiće preko 500 crnogorskih plaža sa snimcima kupališta iz gotovo svih uglova i sa oznakama prilagođenim aktuelnoj situaciji: kovid free. Takođe, aplikacija će sadržati podatke o sanitarnim uslovima, bezbjednosti, temperaturi, kvalitetu morske vode i pružiće mogućnost rezervacije mjesta ili neke druge usluge koje se nude na tim lokacijama-kazala je Lazović.

JPMD uskoro će definisati i nove olakšice za zakupce.

-Prvi set mjera je već donešen od početka pandemije, a odnosi se na odlaganje plaćanja zakupa od aprila do prvog jula. Upravni odbor JPMD nakon prvomajskih praznika objaviće nove povoljnosti namijenjene ublažavanju finansijskog minusa-kazala je ona.