news-details
Sport

U JK “Jovo Dabović” pripremaju za avgust treću regatu

Izvor: Radio Jadran

Nakon što je Jedriličarski klub “Jovo Dabović” iz Baošića uspješno realizovao dvije regate, već su u toku pripreme za treću, tradicionalnu – Memorijal Jova Dabovića, za početak avgusta.

 Ta regata trebalo bi da se jedri u tri klase: Optimist, Laser standard i Laser radial-malo jedrenje.

-Ove godine klub ima više od 30-oro djece koja su itekako zainteresovana za jedrenje, što nas izuzetno raduje. Uprava, uz finansijsku pomoć prijatelja kluba, ljubitelja mora i jedrenja, radi na tome da se djeci obezbijedi što veći broj jedrilica, kako bi kroz treniranje i učestvovanje na regatama postigli što bolje rezultate-kazao nam je predsjednik kluba Simo Dabović.

Pored jedriličarskog u Baošićima djeluje i Vaterpolo plivački klub “Bokelj” kao i Ribarski klub “Ribar”.

-Trudimo se da našu djecu izvedemo na pravi put, a najbolji način za to je sport. Svima nam je poznato da iz Baošića potiču mnogi sportski uspješni velikani, te se nadamo da će se ta tradicija i nastaviti-poručio je Dabović.

Proteklog vikenda klub je organizovao drugu regatu u ovoj sezoni – Turističku regatu Baošići 2020, za klase Krstaš, Ojedrene barke i J70. Regata je okupila 15 brodova koji su bili podijeljeni u 6 klasa za krstaše i jednu za ojedrene barke:

-Najbrži brod regate bio je “Black mistery”, sa skiperom Sašom Kekovićem iz kluba domaćina. Regata je uspješno odjedrena uz promjenljivi jugozapadni vjetar. Organizujemo je svake godine krajem juna, čime upotpunjujemo turističku ponudu mjesta. To je atrakcija za domaće i goste, međutim, zbog aktuelne situacije sa korona virusom, Baošići su bez gostiju- priča Dabović.

On je podsjetio da je klub u saradnji sa D-Marin Portonovi marinom sredinom mjeseca organizovao I regatu Bokeška ostrva, koja je okupila više od 30 učesnika.

*Fotografija: JK Jovo Dabović