news-details
Kultura

Priznanja barske biblioteke udruženju “Nekazano”

U Narodnoj biblioteci ii čitaonici “Ivo Vučković” danas su uručene povelje i zahvalnice prijateljima Biblioteke, koje zbog pandemije koronavirusa nisu mogle biti tradicionalno uručene na njen Dan- 21. mart.

Upravnica biblioteke Mila Čordašević uručila je tako zahvalnicu Međunarodnom udruženju književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ za pomoć, donaciju u knjigama i uspješnu saradnju. Iz “Nekazanog “ su tom prilikom knjižni fond biblioteke obogatili primjercima najnovijih izdanja iz svoje edicije “!Nekazano”.

-Predsjednik udruženja “Nekazano” Labud N. Lončar predao je po pet primjeraka knjiga „Let plavog safira“ autora Gorana Pejovića Gule, „U vrtlogu vremena “ Vukosava Delibašića, “Deset zapovijedi srca“ Damira Marasa i komplet od četiri knjige u kojima se ”Nekazano” pojavljuje kao suizdavač sa Književnom Zajednicom „Vasa Pelagić“ iz Banja Luke. Primajući zahvalnicu, Lončar se zahvalio Mili Čordašević, sa nadom da će saradnja” Nekazanog” i Biblioteke u vremenu koje je pred svima nama biti još sadržajnija i bolja.-saopšteno je portalu Feral.bar iz “Nekazanog”.

Prema istim navodima, Čordašević je istakla da je “Nekazano” najveći donator Biblioteke knjigama u rangu udruženja, preduzeća, organizacija. Ona je pozvala sve ostale dobitnike priznanja da dođu u biblioteku i da ih lično prime, dodajući da će biblioteka blagovremeno obavijestiti javnost kada će biti akcija besplatnog učlanjenja povodom Dana Biblioteke i Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

 -Osim biblioteci, naše udruženje je doniralo veliki broj knjiga i časopisa OŠ „Anto Đedović“ iz Šušanja i Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi, a u planu je doniranje knjiga za ostale škole u Baru, Ulcinju i Virpazaru-zaključili su iz ”Nekazanog”.