news-details
Kultura

U Pomorskom muzeju Crne Gore poboljšali uslove za posjetioce

Zabranu posjeta zbog pojave koronavirusa u kotorskom Pomorskom muzeju Crne Gore iskoristili su da privedu kraju nekoliko investicija kojima su značajno unaprijedili uslove za posjetioce i zaposlene, te za čuvanje vrijedne baštine, eksponata i arhivske građe.

U toku je postavljanje nove muzejske rasvjete-208 reflektora na 40 šina, u svim odjeljenjima na prvom i drugom spratu muzeja, i na stepeništu. Vrijednost ove investicije je 14.950 eura,a izvođač je podgorički ,,Vatt".

-Ugradnjom profesionalne muzejske rasvjete, izložbene prostorije Pomorskog muzeja dobiće adekvatno osvjetljenje u skladu s muzejskim propisima i pružiti još ljepši dojam posjetiocima-saopštili su iz ove javne ustanove.

U toku su završni radovi na ugradnji novog video nadzora sa 41 kamerom, i novog protivpožanog i protivprovalnog sistema u svim prostorijama, koje izvodi ,,SAB security" iz Herceg Novog, a vrijednost ovih radova je 27.800 eura.

- Završetkom ovih radova , uslovi za posjetioce biće značajno poboljšani, a Pomorski muzej biće u prilici da i dalje bude reprezent bogate kulturne baštine Kotora i Crne Gore  Pored ovih radova, Pomorski muzej obavlja i svoju redovnu istraživačku i konzervatorsko-restauratorsku djelatnost-saopšteno je iz Pomorskog muzeja.

*Fotografije: Pomorski muzej Crne Gore